Maailma on aika hitokseen iso paikka

Pieni görderpöllie on lyhyen elämänsä aikana saanut huomata että maailmassa on aika paljon muutakin kuin kotiseinät. Sheila on nähnyt ainakin nämä:

-kaivurin (pysähdyksissä)
-traktorin (liikkuva)
-lastenrattaat
-pulkan
-luistelijoita
-rakennustyömaan
-mooooonta aivan uutta paikkaa jossa ei olla vielä lenkkeilty
-viisi ämpäriä
-tolppia
-kaksi vierasta kotia
-Siwan aulan (mentiin istuskelemaan ja syömään broileria. NAM!!)
-Siwan takapihan (jossa oli paaaaljon hajuja ja ovia ja koloja)
-autoja ja vielä vähän lisää autoja
-pimeitä teitä
-metsää
-tosi kummallisen hajun
-isoja ihmisiä, pieniä ihmisiä, ihania mummoja, miehiä, naisia, hassusti käveleviä ihmisiä, parrakkaita ihmisiä, pysähtyneitä ihmisiä, lässyttäviä ihmisiä, hassusti puhuvia ihmisiä (iiiihan eri asia kuin lässyttävä) ja yhden pelottavan ihmisen (joka ei sitten ollutkaan niin pelottava)
-isoja koiria, haukkuvia koiria, pieniä koiria, leikkisiä koiria, vakavia koiria, välinpitämättömiä koiria, mustia koiria, karvaisia koiria ja yhden aran koiran

Vau! Paljon kaikkea vaikka minusta tuntuu että ollaan vain oltu kotona. Mutta kyllä sitä ehtii kun lenkkejä on X määrä joka päivä.

Koska yksi teema tuon penskan kanssa on että "siitä ei tehdä uutta Bellaa", ollaan harjoiteltu paljon rauhoittumista. Ollaan otettu käyttöön "kerran päivässä pentu lötköksi" ja lötköilty silloin sun tällöin. On vaan tuo minun ajoitukseni vähän pielessä kun ensimmäisellä kerralla yritin rauhoittaa pentua kun se oli iltavillinä. Joo ei jostain syystä rauhoittunut ei. Toisella kerralla tulos oli parempi ja nyt rauhoittuu aika nätisti jo käden alle, ainakin kotona. Vieraissa paikoissa (kodeissa) on ollut tähän asti ihanan helppo ja rauhoittunut itsestään paikat tutkittuaan. Toivottavasti jatkaa samaa myöhemminkin.


Sisäsiisteyden opettaminen on ollut tavallaan hirveän helppoa ja tavallaan aivan täyttä hepreaa. Siis omistajille, ei koiralle. Sheila osaa pyytää ulos nousemalla takaovea vasten, mutta ei tee sitä aina. Välillä se vain istuu oven edessä jota on vaikeampi huomata. Yksi ihan pieni vinkaisu tarkoittaa kakkaa. Perinteisten "syönnin jälkeen, unien jälkeen, leikin jälkeen" -hetkien lisäksi on ollut sellaisia "koska tuntuu siltä" -hetkiä, eli se pissa vain tulee. Sitten on sellaisia hetkiä kun se on koko yön ilman yhtään pissaa lattialle, pyytää kauniisti klo 4, 6 ja 8 ulos ja nukkuu koko muun ajan. Kyllä minä vielä selvitän kuinka tuo pissajuttu toimii.

Seuraavia opeteltavia asioita ovat ainakin nenänkäyttö (piilottelut, "minijäljet", kumpi käsi, jne), lisää käsittelyharjoituksia (hampaiden tarkistaminen, tassujen räpeltäminen, kynsien leikkuu, harjaaminen, korvien kaivelu, kääntelyt ja vääntelyt, omituisilla tavoilla koskemiset, vieraat koskevat, jne), lisää uusia paikkoja (yksi asia kerrallaan, ei joka päivä), luopumis- ja odottamisharjoituksia (kenen vuoro ottaa nami?, nätisti istumista ulos mentäessä ja sieltä tultaessa, namikättä ei saa mussuttaa, ylipäätään kättä ei saa mussuttaa, irti-käsky, jne) ja niitä luoksetuloharjoituksia ihan rutosti! Ihan hassua ajatella että aloittaisin jollain istu-sanan opettelulla kun tekemistä on noin paljon muutenkin!!

P.S. Sheilalla ei ole lupa tulla sänkyyn mutta kattokaa nyt noita...


Kommentit

Suositut tekstit