Pieni aktivointihetki

Pistetääs hieman aktivointikuvia. Olen viime päivinä tehnyt koiralle oikein erityispaljon ongelmanratkaisua ihan jo senkin vuoksi, että jäädytetty kongi on ollut tämän kesän suosikkilelu! Alla olevan kuvan taustalla Pörri itseasiassa häärää juuri maksalaatikolla täytetyn kongin kanssa sillä välin kun valmistelin juustoylläriä. En muistaakseni ole Pörrille tällaista ongelmaa vielä laittanut ratkottavaksi, joten pitihän sitäkin kokeilla.

 
Laitoin neljä pientä pyyhettä kerroksittain, taittelin ja piilotin juustonpalasia väleihin. Näin kaunis mytty siitä syntyi.


Ei tarvinnut koiraa kahdesti käskeä etsimään herkkuja. Pieni viittaus pyyhemyttyyn päin ja tonkiminen alkoi.


Työhön paneuduttiin tietysti antaumuksella.


Parhaiten pyyhkeet siirtyivät tassulla kaapien ja nenällä tonkien. Olisin melkein odottanut että koira olisi tajunnut ottaa pyyhkeitä suuhunsa ja siirrellä niitä sillä tavoin, mutta ilmeisesti "liian hyvä koulutus" on mennyt perille eikä pyyhkeitä riepoteltu.


Palkkio oli tavoittelemisen arvoinen ja veti melkein vertoja jopa maksalaatikkokongille, joka jäi tämän tehtävän vuoksi kesken. Enpä olisi uskonut että maksalaatikko -- missä tahansa muodossa -- voi ikinä jäädä hetkeksi huomiotta.


Kongin lisäksi meillä on leikitty Pyramidilla, jonka jo meinasin luovuttaa eniten tarjoavalle sillä koira ei sen kanssa puuhaamisesta innostunut. Pikkuhiljaa lelu on alkanut kiinnostaa ja nyt ruoka syödään mieluummin pyramidia työnnellen kuin kupista. En ole yhtään varma pitäisikö tuon pyramidin kellottaa selällään. Eikö sen koko lelun idea ole että se pomppaa takaisin pystyyn jolloin nameja on vaikeampi saada sieltä ulos? Tässä mallissa, heti kun sen täyttää vaikkapa puolilleen nappuloilla, se pysyy kiltisti selällään ja koira saa työnnellä sitä nenällään maata pitkin. Katsokaa vaikka itse!


Minua on selkeästi huijattu! Jouduin hieman vaalentamaan videota, joten värit voivat näyttää epäluonnollisilta. Musta koira tummaa lipastoa vasten ei ole kaikista paras videokuvattava. Tässä on muuten hyvä esimerkki siitä että nappulat syödään mieluummin lelusta. Samoja nappuloita oli ollut koiran kupissa jo pari tuntia mutta ne eivät kelvanneet sieltä. Sen sijaan lelun kanssa puuhattiin niin kauan kunnes se oli kokonaan tyhjä.

Ajattelin kysellä ihmisiltä lainaan joitain muitakin älypelejä. Koira selvästi rakastaa ongelmanratkaisua mutta itselle en haluaisi enempää ostella kun tuppaavat olemaan niin kalliita. Nyt lenkille mars! Luontopolku odottaa!

Kommentit

Pau sanoi…
Hyvä idea! Koirien älypelien lainaamo. Tämä pannaan kyllä karvaisen korvan taakse;-)

Suositut tekstit