Bellan kanssa lenkillä

Tänään haettiin taas Bella mukaan lenkille. Tarkoitus oli käyttää koira päivälenkillä kun omistajat olivat muualla, mutta tämä tarjosi hyvän tilaisuuden taas tehdä yhdessä jotain kivaa. Bella ei enää jännitä Pörriä yhtään, vaikka aluksi iso koira oli tosi jännä. Nyt B katsoo isommalta mallia aivan kaikessa. Jos Pörri menee oikealle, Bella menee oikealle. Jos Pörri pysähtyy, Bella pysähtyy. Ne asiat joihin Bella reagoi normaalisti lenkeillä, se tarkisti nyt Pörriltä. Ja koska Pörri ei reagoi mihinkään ei Bellaakaan kiinnostanut.Ensin mentiin läheiselle kentälle purkamaan pahinta virtaa pois ihan vain muutamalla juoksupyrähdyksellä. Vähän umpihangessa juoksemista ja lumikasojen päälle hyppimistä. Kumpaakin koiraa voi pitää huoletta vapaana kunhan toisia koiria ei tule ja kentältä on hyvä näkyvyys joka suuntaan joten toiset kulkijat huomaa hyvissä ajoin.


Lenkki oli aika peruskauraa. Ei varsinaisesti treenattu muuta kuin hihnakäyttäytymistä, joka tuntui kyllä sujuvan jo muutenkin tällä kertaa. Hihnat pysyivät suorassa ja koirat kulkivat kauniisti rinnakkain. Ainoastaan vetäminen oli aika tiukassa mutta sitäkin kitkettiin pikkuhiljaa pois. Lenkin aikana Bellan jalkoihin ja mahaan kertyi aika mahtavat lumipaakut ja sen sijaan että olisin vienyt koiran yksin kotiin, tehtiinkin välistoppi meillä jolloin napsin lumipaakkuja pois ja kuivasin koiraa hiustenkuivaajalla. En tiedä mistä johtuu että minun tekee joka kerta mieli harjata tuo koira. Kai se on jäänteitä niiltä ajoilta kun minulla oli angorakaneja. Sitä turkin hoitamista on ikävä.


Äsken tehtiin vielä pieni naminetsintä ja nenänkäyttötreeni. Kahden koiran kanssa namit eivät kyllä kauaa piiloissaan pysy. Etenkin kun Pörri on kokeneempi etsijä ja löytää Bellalle tarkoitetut helpot piilot niin nopeasti. Nyt vain hengaillaan joku aika ettei neiti B:n tarvitse mennä yksin kotiin ja sitten olisi edessä Pörrin kanssa pieni aktivointihetki ja temppujen opettelu.


Adios tältä kertaa!

Kommentit

Suositut tekstit