Uusien temppujen aloittamista

Tänään harjoiteltiin uusia temppuja. Ensin muisteltiin mitä se naksu tarkoittikaan ja kaivettiin ZiwiPeakit esille. Muutama "muutenvaan" naksu ja sitten opettelemaan.

Ensimmäisenä oli vuorossa muovikupin koskettaminen tassulla. Tarkoituksena on jalostaa temppua siihen että koira myöhemmin oppisi esimerkiksi ristimään tassut tai muuta mukavaa. Peitin pari herkkua kupilla ja odotin että koira yrittää saada niitä kupin alta. Ensin käytettiin nenää niin vauhdikkaasti että kuppi lensi sivuun vaikka pidin sormilla kiinni. Uusi yritys ja tällä kertaa tiukempi ote kupista. Kun nenä ei kelvannut naksautukseen koira kokeili tassua. Se käyttää muutenkin luonnostaan tassuja paljon, liekö seurausta pentuajan jalkapalloleikeistä. Naksu ja palkka. Koira hölmistyneenä katsoi että "hitto en edes vielä saanut herkkua kupin alta". Piti kai minua ihan pöhkönä ensin. Taas yritti nenällä, ei palkkaa. Tassulla kokeilua, naks ja palkka. Meni yllättävän monta yritystä ennen kuin Pörri oppi että tarkoitus on nimenomaan tassulla yrittää, eikä silloinkaan tarvitse saada sitä herkkua kupin alta. Yllättävän monta siksi koska etukäteen olin ajatellut ettei tähän menisi kuin pari toistoa.

Aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Otin herkut pois kupin alta enkä enää pitänyt kupista kiinni. Koira yritti tarjota tassua minulle, ei kupille. Askel taaksepäin, sormet kiinni kuppiin ja tassu, naks, palkka. Parin toiston jälkeen alkoi kuppi lennellä pitkin seiniä kun koira läimi tassua tosissaan. Tarkoitushan oli että vain nätisti koskisi kuppia mutta menihän se näinkin. Hiotaan niitä yksityiskohtia myöhemmin. :D

Namien vaihto paistettuun ja paloiteltuun kivipiiraan ja homma alkoi sujua. Pääsimme harjoittelussa siihen vaiheeseen että koira ymmärsi että kuppia oli tarkoitus koskea tassulla, oli se missä vain. Onnistumisprosentti reilusti yli 90 %, vaikka kuppi muutaman viimeisenkin kerran lensi tassun voimasta pitkälle. Päätin lopettaa tämän tempun harjoittelun hyvään mieleen ja onnistuneeseen suoritukseen.

Toista temppua aloiteltiin myös muutaman toiston verran ja opeteltiin koskemaan peukkua. Kättä Pörri osaa jo koskea pyynnöstä mutta nyt hiotaan vähän tarkemmin tähtäämistä. Ihan muutama toisto tätä ja suurin osa tökkäisyistä alkoi osumaan peukaloon. Jälleen lopetettiin onnistuneeseen suoritukseen ja loput herkut nassutettiin hyvällä ruokahalulla.

Pörri ei ole ollut oikein koskaan kiinnostunut pakastimesta, sillä siellä ei ole ollut sille mitään. Tuossa muutama päivä sitten ostin Faunattaresta pakasteherkkuja koiralle ja kun niitä nyt pari kertaa olen pakastimesta kaivellut, on kiinnostus pakastimeen herännyt kummasti. Ennen koira ei edes liikahtanut kun pakastin aukesi, mutta nyt musta salama on heti paikalla kun ääni kuuluu. Tänään pistettiin sydän sulamaan jotta sen saisi huomiseksi ruokakuppiin. Njam!

Vielä pari kuvaa pari päivää sitten tehdyltä lenkiltä koirakentälle ja takaisin. Reipasta lenkkiä kertyi n. 10 km joka riitti väsyttämään sekä koiran että omistajan.

Kiilusilmä auringonlaskussa


Maisemat ainakin olivat hienot

Suurin osa matkasta meni koiran takapuolta katsellessa

Paitsi sitten kun pysähdyin itse korjaamaan kenkää ja koira tuli ihmettelemään että ei kai nyt vielä pysähdytä?

Kommentit

Suositut tekstit