Lempäälä 28.5.2011

Kotiuduimme juuri kanien kanssa Lempäälän näyttelystä. Koska minulla oli auto täysin käytössäni, pystyin lähtemään näyttelypaikalle jo heti aamusta ja niin olimme perillä jo kahdeksan jälkeen auttamassa näyttelypaikan valmisteluissa. Ja kyllähän sitä hommaa olikin! Pöytien raahaamista, tuolien nostelua, kanien järjestelyä numerojärjestykseen, vaikka mitä. Ja tietysti menin sitten lupautumaan assariksi, eli kannoin kaikki kanit pöytään tuomarien arvosteltavaksi.

Kaneja oli saapunut paikalle jopa 108 kappaletta, joten kahdella tuomarilla riitti puuhaa, samoin minulla ja mukana häärivällä toisella assarillakin. Kaikki kanit eivät todellakaan suostuneet yhteistyöhön vaan taistelivat kaikin keinoin jotta niitä ei otettaisi boxeista pois. Sylissäkään kaikki kanit eivät viihtyneet ja nyt on sitten komeat punaiset jäljet rintapielissä ja käsissä.

Päivä meni nopeasti kun oli paljon puuhaa ja oli kiva kuunnella tuomarien kommentit kaneista. Tietysti erityisen hauskaa oli kuunnella tuomarien kommentit omista kaneista. Laitetaas PumPumin arvostelu ensin.

Arvostelu:


Max Annetut Huomatutuksia
Yleiskunto 30 28
Turkki 20 18 karvanlähtö
Korvat 5 5
Silmät 5 5
Hampaat 5 5
Kynnet 5 5
Tassut 5 4,5 kellertää
Häntä 5 5 puhdas =)
Käsiteltävyys 20 18 jännittää
Yhteensä 100 93,5

Tuomari: Aki Hangasmäki

Eihän tuota nyt voi harmitella. Paitsi ne tassut harmittavat koska eilen käytin melkoisen kauan aikaa siihen että pesin tassuja. Ei valkoisella kanilla koskaan ole valkoiset tassut, ei sille vain sitten voi mitään. Auttaisikohan jos kerran leikkaisi karvat pois tassujen alta ja antaisi sitten kasvaa uutta puhdasta tilalle? Sekään tuskin auttaisi koska kani on muutenkin vapaana kaikki päivät eli keltaisuus ei johdu ainakaan pissassa istumisesta. Ulkona kani on monet päivät ollut joten varmaan siitä sitten tullut väri.

Ja sitten Ionan pisteet:

Max Annetut Huomatutuksia
Yleiskunto 30 28 Yleisvaikutelma: erinomainen lihaskunto ikäisekseen erittäin miellyttävä kokonaisuus
Turkki 20 18 hyväkuntoinen, mahd. valerask. myötä mahasta revitty joskus karvat ja nisät turvoksissa
Korvat 5 5 pienet
Silmät 5 5 häikäisevät
Hampaat 5 5
Kynnet 5 4,5 peukku katkennut, osassa leikkaamisen varaa
Tassut 5 4,5 tarkkaile kantapäitä
Häntä 5 5
Käsiteltävyys 20 19 hieman hermostunut, mutta todella kiltti ja hyvä käsitellä
Yhteensä 100 94 UPEA MAMMA! =)

Tuomari: Susanna Tuominen

Tuloksena LKV2 ja kunniamaininta upeasta yleiskunnosta. Assarina pääsin aivan tuomarin viereen kuuntelemaan kommentteja ja tuomari kehui hirveästi Ionan lihaksia. Kommentti taisi olla "mielettömät muskelit" ja oikein sihteerinkin piti kokeilla. Tämä tietysti lämmittää omistajan sydäntä, mutta taas jään vain ihmettelemään että mistä ihmeestä kani on muskelinsa saanut?! Onhan sekin periaatteessa vapaana koko ajan, mutta ei se kyllä muuta tee kuin istuu paikallaan. Kai se sitten yön aikana kuntoilee salaa. Tai sitten jo kaksi kuukautta miltei putkeen jatkunut valeraskaus ja sitä kautta pesän rakentaminen vievät voimia. Mutta oli syy mikä tahansa, olen erittäin tyytyväinen. Ei ole itsestään selvää tuon ikäiselle kanille että se olisi vielä kunnossa, joten jotain olen tehnyt oikein. Taas on meidän Iona maailman paras pupu.

Kävin ostamassa tuossa viikon alussa kolme pakettia kompostikehikoita ja rakensin ulkoaitaukseen lisäsiiven. Nyt on siis kahdelle kanille 5x2 m tila juosta. Tilasin kaneille myös ulkokopin joten luulisi tämän kesän menevän oikein hyvissä olosuhteissa. Meillähän kanit ovat vain päivällä pihalla ja seurana on koira joka toivottavasti pitää myös ylimääräiset tunkeutujat (ketut, linnut, rusakot yms) poissa pihalta. Ulkokoppi ei ole vielä saapunut, mutta melkoisia juoksuspurtteja on jättiaitauksessa jo vedetty. Siitäkö ne lihakset ovatkin tulleet?

Kommentit

Suositut tekstit