Kaninäyttely Haapajärvellä

Aloitimme näyttelykauden reissulla Haapajärvelle lauantaina 14.5.2011. Lähdimme kummankin kanin voimin matkaan ja PumPumin oli tarkoitus mennä myös esteille. Menimme jo perjantaina yöksi kaverini luo jonka kyydissä sitten lähdimme ennen aamuviittä ajamaan kohti pohjoista. Monen tunnin matka meni joutuisasti hyvässä seurassa ja näyttelyä jännittäessä.

Näyttelyyn oli ennakkoon ilmoitettu 49 kania ja jälki-ilmoittautuneitakin oli muutama joten yli viidenkymmenen kanin mentiin. Alunperin näyttelyssä piti olla kaksi tuomaria, mutta koska toinen ei saapunut paikalle, yksi tuomari hoiti kaikkien lemmikkikanien arvostelun. Melkoinen homma arvostella niin monta kania yhden päivän aikana mutta hyvinhän siitä suorituduttiin.

PumPumin arvostelu oli ensin ja olinkin korva tarkkana kuuntelemassa mitä tuomari sanoo, sillä tämä oli kanin ensimmäinen näyttely enkä yhtään tiennyt mitä odottaa. Ja hienostihan se meni, sillä kani sai 93,5 pistettä. Yleinen pisteskaala tällä kertaa vaihteli 90 ja 94,5 pisteen välillä, mikäli nyt nopeasti vilkaistuna oikein katsoin. Ja hirveällä karvanlähdöllä tuo oli ihan hyvä tulos. Ns. "viiden pisteen kohdat" eli juuri ne joihin itse voi eniten vaikuttaa näyttelypäivänä menivät ihan hyvin, ensi kerralla sitten tarkemmin leikataan kynnet. Tassuja en edes lähtenyt pesemään joten varmasti värjäymää olikin.

Tässä vielä arvostelu:


Max Annetut Huomatutuksia
Yleiskunto 30 28,5 jämäkkä, sopusuhtainen
Turkki 20 18 ei palaudu, karhea, puhdas, karvanlähtöä
Korvat 5 5 puhtaat
Silmät 5 5 kauniit
Hampaat 5 5 ok
Kynnet 5 4,5 epätasaisesti leikatut
Tassut 5 4,5 hieman värjäymää
Häntä 5 5 puhdas
Käsiteltävyys 20 18 kiltti, jännittää kääntämistä
Yhteensä 100 93,5

Tuomari: Elena Suomela

Ionan arvostelu oli aivan viimeisten joukossa joten seuraavaksi suuntasin esteille. Esteillä taso oli vaihteleva ja hyvä niin. Käsittääkseni aika moni oli ensimmäistä kertaa mukana meidän lisäksemme. Ja olihan niitä hyviä hyppijöitäkin seassa. Kisat olivat ulkona ihanassa auringonpaisteessa ja otin PumPumin valjaisiin haistelemaan ulkoilmaa. Kanilla oli hirveän kivaa. Paikalla oli muita kaneja joita voi haistella ja ruohoa jota voi mutustaa. Tein tässä virheen, sillä esteille päästyämme kanilla ei enää riittänyt energiaa hypätä ja jouduimme keskeyttämään sekä helpon suoran että helpon mutkan. Kyllä harmitti kun ei edes rataa päästy loppuun asti vaan PumPum mieluummin juoksi esteiden läpi tai toiseen suuntaan kuin mihin piti. Noh, seuraavalla kerralla sitten tiedän tehdä toisin.

Menin sisälle odottamaan Ionan arvostelua. Seurasin kun assari haki Ionan häkistään ja toi laatikossa odottamaan vuoroaan. Kysyin varovasti assarilta että eihän kani vain murissut hänelle, mutta kuulemma oli hyvin kiltisti antanut ottaa pois boxista. Iona on kyllä siitä hauska kani että vaikka kotona pitää murista ja kurnuttaa niin näyttelypaikalla sitten ollaan kiltisti. Iona kiipeili assarin syliin laatikosta ja assari sitten kommentoikin nauraen että "valitettavasti täällä ei jaeta assarin suosikki -palkintoja joten turha mielistellä". Minkäs teet kun laatikossa on tylsä istua.

Pöydällä Iona oli kiltisti ja antoi tuomarin tehdä mitä halusi. Kääntämistä oli hieman jännittänyt, mutta ei rimpuillut kuitenkaan. Leukapussia ollaan saatu huomattavasti pienemmäksi mutta eihän sitä kokonaan pois saa. Samoin Ionalla myös karvanlähtöä joten turkki aika huonossa kunnossa. Mutta syy miksi meinasin jo Ionan jättää koko näyttelystä pois oli se että tyttö oli vetäissyt sitten mahaansa komeat karvattomat juovat valeraskaustärinöissään. Onneksi tuomari ymmärsi yskän eikä miinustanut valeraskaudesta mitään. Iona sai myöskin hienot pisteet 93,5 ja oli näillä pisteillä oman luokkansa, seniorinaaraiden, ykkönen. Hyvä Iippa!

Arvostelu:
Max Annetut Huomatutuksia
Yleiskunto 30 28 leukapussi, lihaksikas ikäisekseen
Turkki 20 18 eloton, ei palaudu, puhdas
Korvat 5 5 puhtaat
Silmät 5 5 erikoiset
Hampaat 5 5 ok
Kynnet 5 4,5 peukalon kynnet punoittaa
Tassut 5 4,5 hieman värjäymää, kantapää hieman punoittaa
Häntä 5 5 puhdas
Käsiteltävyys 20 18,5 jännittää kamalasti kääntämistä
Yhteensä 100 93,5

Tuomari: Elena Suomela

Reissu teki kyllä tosi hyvää pitkästä aikaa. Siitä on varmaan ainakin se nelisen vuotta kun viimeksi olen näyttelyssä käynyt ja hetihän sitä innostui kun taas pääsi näyttelynmakuun. :)

Kommentit

Suositut tekstit