Tuplasti temppukoulutusta

Kaksi temppua hyvällä mallilla! Tänään lähdin opettamaan Pörrille "linkkausta", eli toinen etujalka ylhäällä kävelemistä. Harjoitteluinto oli valtava! Heti kun aloin palastella makkaroita, alkoi koiran into vain lisääntyä ja viimeistään naksuttimen esiinottaminen sai aikaan valtavan riemuloikkimisen. Koiran ilmeestä suorastaan paistoi halu saada ne makkarat keinolla millä hyvänsä!

Lähdin sillä liikkeelle, että nostin koiran toisen tassun ylös ja palkitsin pari kertaa ihan vain siitä että piti itse hieman jalkaa ilmassa. Sitten lähdettiin liikkeelle. Pidin edelleen jalkaa ylhäällä ja makkaranpalalla houkuttelin askeleen eteenpäin. Naks ja nami. Muutaman toiston jälkeen koira asettui itse viereeni ja nosti tassun ylös valmiiksi. Pääsimme tällä kerralla siis niin pitkälle että koira nostaa mielellään tassun ylös ja kävelee pari askelta, mutta "nojaa" käteeni samalla kun kävelee. Ensi kerralla yritän hieman hellentää otetta jos vaikka ymmärtäisi pitää jalkaa hieman itse.

Itseasiassa tarkoitukseni oli jatkaa tästä pidemmällekin, mutta koska koira itse tarjosi niin hyvän tilaisuuden uudelle tempulle, päätin tarttua tilaisuuteen ja vaihtaa lennossa uuteen. Koira syöksyi innoissaan jalkojeni välistä, kuten niin monesti ennenkin, ja mieleeni juolahti opettaa tekemään sama temppu käskystä. Naurettavan helppoa mutta tulipahan tehtyä! Ehkä kaksi käsiohjauskertaa tarvittiin kun koira ymmärsi mitä hain ja kiersi oikean jalkani ympäri jalkojeni väliin. Käskysanan "väliin" otin mukaan kolmannella kerralla ja näinhän tuo tuntui heti keksivän mistä oli kyse. En tiedä onko nyt kyseessä fiksu koira vai tyhmä omistaja kun tämä temppu näin onnistui. Koira itsehän oli tempussa jo mestari. Nyt vain liitin siihen käskysanan.

Joka tapauksessa hyvä harrastuspäivä tänään! Huomenna sitten taas edessä pidempää lenkkiä, jos on hyvä keli niin metsän siimeksessä vapaana juosten. Huonolla säällä polut ovat ikävän liukkaita ja mutaisia.

Kommentit

Suositut tekstit