Shoppailua ja tassukuvioisia nauhoja

Kateellisena olen katsellut videoita onnellisista koirista jotka puuhaavat kongiensa kimpussa ja viskovat älypelejään ja tottahan sitä sitten itsellekin iski kokeilunhalu jos vaikka meidänkin koira... Tänään kävin siis shoppailemassa (liian) ison kasan koiratavaraa. Ja kyllä koirakin tiesi että jotain oli hankittu, sillä nenä tungettiin välittömästi ostoskasseihin ja hännänheilautuksien saattelemana pussi saateltiin olohuoneeseen asti.


Mukaan tarttui kong ja siihen sopiva maapähkinävoin makuinen spray. Pitkään hyllyjen välissä mietin otanko tämän XL-koon vai yhtä kokoa pienemmän, mutta ei ollut kyllä lainkaan väärä valinta. Tämä koko tuntuu juuri passelilta meille. Kokeilin kerran suihkuttaa tahnaa kongiin ja antaa koiralle ja olin hieman pettynyt koira osoitti pienempää huomiota lelua kohtaan kuin mitä olisin toivonut.

Myöhemmin asiaa tutkittuani huomasin että koiran yhtäkkinen kiinnostuksen loppuminen johtui siitä yksinkertaisesta syystä että se oli saanut kaiken tahnan lelun sisältä pois! Melkoisen looginen syy lopettaa lelun nuoleminen, eikö? Tyhmä omistaja kun laittoi liian vähän ainetta sisälle.


Seuraavaksi pussista kaivettiin esille pyramidi. Tämä ostos taisi olla hieman omistajan suuruudenhulluutta, sillä kun olin ladannut lelun täyteen nameja, tajusin ettei minun koirani itseasiassa taida oikein olla sellainen joka tästä lelusta innostuisi. Noh, katsotaan nyt vielä. Huominen aamupala voitaisiin ainakin kokeilla tarjoilla tällaisesta astiasta ja jos ei lelu millään kiinnosta edes muutaman kerran jälkeen niin löydän kyllä jonkun jolle lelu kelpaa varmasti.

Sitten pari omaa tekelettä. Verkkokauppa Antassun innoittamana olen tehnyt pari hyödyllistä hihnankuvatusta.



Ensimmäisenä jatkopätkä takapihan juoksutusnaruun. Takapihallamme on siis juoksunaru, joka on viritetty tukevasti talon ja puun välille ja siitä roikkuu hieman liian lyhyt ketju johon koira tulisi kiinnittää. En tiedä miksi ketju on alunperin liian lyhyeksi tehty (arviointivirhe?) mutta se on jo pitkään kaivannut lisää pituutta. Tässä siis vain tätä tarkoitusta varten suunniteltu hihnanpätkä. Mitäpä tästä sanomaan, toisessa päässä on O-rengas johon ketju tulee ja toisessa päässä kiinnitys ja toinen O-rengas, ihan vain "huvin vuoksi" jos sitä johonkin tarvitsee.


Tämän punaisen hihnan tein ihan vain koska halusin jotain uutta. Palava halu päästä tekemään uutta hihnaa sai tilaamaan punamustaa tassunauhaa josta tulikin lopulta aika kelpo tekele. Tämän perusmallimpaa mallia ei varmasti olekaan, mutta pituus ja käteensopivuus ovat huippuluokkaa, ainakin itsetehtyjen hihnojen sarjassa. Lisäksi nauha joustaa aivan aavistuksen verran, joka on tuollaisen hieman vetohaluisen koiran kanssa tuntunut paremmalta kuin täysin joustamaton nauha.


Uusin luomukseni ja oma henkilökohtainen suosikkini on suunniteltu juuri tuota koiraa varten. Hihnan erikoisuutena on pannan viereen tuleva pieni lenkki, joka on tarkoitettu lähempää kontaktia varten. Tästä lenkistä on hyvä napata kiinni kun koira halutaan pitää aivan lähellä ja hyvin hallussa, kuten esimerkiksi silloin jos tilanne tuntuu karkaavan käsistä kun toinen koira tulee vastaan. Hihna on lisäksi lyhyempi kuin normaali hihna. Ja onhan se nyt hitsin nätti sinisine tassukuvioineen!


Sokerina pohjalla, mukaan tilaukseen tarttui myös tällainen Hurtan namipussi. En voi tarpeeksi ylistää tämän toimivuutta silloin kun A) ei ole taskuja, B) nameina toimivat nakit, lihapullat tai muut ihanat haisulit ja/tai C) namien käyttäjällä sattuu olemaan niin tumpelot ja hitaat sormet että namien kaivaminen tarpeeksi nopeasti taskunpohjalta on sula mahdottomuus. Pussukan saa kätevästi joko housujen vyönauhaan kiinni tai roikkumaan renkaasta/vyölenkistä.

Olen tyytyväinen ostoksiini ja niin taitaa olla koirakin!

Kommentit

Liinu ja Prikka sanoi…
Vastasin sulle jo omaan blogiinikin, mutta mieleeni muistui, että elokuun alkupuolella on schapeleiri, jonne kokoontuu schapendoeseja harrastamaan ja viettämään aikaa yhdessä. Koulutuksiin varmaan ovat kuunteluoppilaat tervetulleita, ja siellä voi sitten jututtaa omistajia ja seurata koulutuksia omaksikin hyödyksi. Leiri on Hauholla :)

Suositut tekstit