Temppukoira

Koirani ei ole temppukoira, mutta sillä on kaikki mahdollisuudet olla sellainen. Se on nopea oppimaan, haluaa tehdä töitä namien eteen ja kokeilee luonnostaan eri asioita joilla voisi saada jotain. Ne muutamat temput jotka se osaa se on oppinut n. 10 minuutissa ja vaikka nyt välillä käskyihin kokeillaankin väärää temppua, se tekee ne pääasiallisesti tarkasti. Miksipä siis ei? Olen jo pitkään halunnut aktiviteettia joten ei muutakuin kouluttautumaan! Ja olisihan se hienoa vaikka yhdistää liikkeitä sarjaksi ja tanssahdella musiikin tahtiin.

Koiran temputtaminen ei ole mitenkään välttämätöntä, mutta rakentaa suhdetta omistajan ja koiran välille. Tällä hetkellä Pörri uppoutuu omaan maailmaansa lenkillä ja vain välillä vilkaisee että tuleeko joku siellä perässä vai ei. Hei, kukapa ei haluaisi mennä ihanien hajujen perässä! Kuinka paljon hauskempaa voisi kummallakin olla jos osa lenkistä käytettäisiinkin yhteiseen tekemiseen ja temppujen opetteluun?

Täältä löysin hauskan listan tempuista joita voisi koiralle opettaa. Koiratanssiliikkeitä siksi, että niissä on paljon vaihtelevuutta ja mielikuvitusta ja tarpeeksi haastettakin. Osaamme jo mennä ympäri vastapäivään ja mennä toiselle kyjelle, sekä hieman namilla autettuna mennä jalkojen välissä kahdeksikkoa. Osaamme myöskin nostaa ensin toisen tassun, sitten toisen tassun pyynnöstä käteen. Paljon on vielä temppuja jäljellä opittavaksi ja kesällä on paljon kivempi muutenkin niitä opetella kuin talvella.

Luulen, että kaikista paras olisi aloittaa kontaktiharjoittelu lenkeillä, joilla koira on vapaana. Ajattelin aloittaa harjoittelun ihan vain seuraamisella ja sellaisella "yleisellä" kontaktinottamisella. Seuraamisen kanssa kun oli noita jo aikaisemmin mainitsemiani ongelmia. Kotona taas voitaisiin harjoitella joitain pikkutemppuja, kuten vaikka kierimisiä ja takaperin menemisiä.

Olen nyt itse niin fiksoitunut naksuttimen saamiseen, että koulutuksen uudelleenaloittaminen tuntuu jopa vaikealta ilman sitä. Pidän naksutinta suorastaan ihmeidentekovälineenä, vaikka toki tiedän että se on vain yksi apuväline muiden joukossa. Tein oikeastaan virheen siinä että menin tilaamaan sellaisen (muiden tuotteiden mukana) netistä, sillä nyt en millään malttaisi odottaa sen saapumista. Ehkä olisi ensin pitänyt ostaa naksutin ja sitten vasta tuo naksutinkirja. Aavistuksen kärsimätön luonteeni ei kestä sitä että on jotain kivaa jota voisi tehdä mutta johon ei ole vielä välineitä.

Lopuksi vielä virallinen kesäkuva 2010.

Kommentit

Suositut tekstit