Ötökkäkesä on virallisesti julistettu

Eilen Pörristä löytyi kesän ensimmäinen punkki! Siinä se nökötti suoraan silmäkulmassa. Viime kesänä niitä sai nyppiä ihan ongelmaksi asti, taisi kymmenkunta kesän aikana löytyä, joten toivottavasti tänä kesänä tuo yksi jää ainoaksi.

Tämän varmistaakseni ostimme koiralle punkkipannan. En ole koskaan kokeillut noiden toimivuutta mutta kyllähän niitä jotkut ovat kehuneet. Kuitenkin suhteessa melko halpa suojaväline verrattuna siihen että punkin takia koira saisi jonkin inhottavan taudin. Kovasti toivoisin että myös jatkuvasti vaivaavat hyttyset saataisiin edes hieman kuriin tuon avulla. Ohjeissa ei suoraan sanota että tuo tehoaisi myös niihin, mutta "...suojaamaan ulkoisilta loisilta (punkit, kirput, hyönteiset)..." saa luvan tarkoittaa myös sitä. Hyönteiset on käsitteenä hieman turhan laaja enkä kuitenkaan usko että kaikki hyönteiset kaikkoavat kahden metrin säteellä koirasta. Vähän jäi kyllä mietityttämään olisiko sittenkin pitänyt hankkia oikein koirille tarkoitettua punkkimyrkkyä.

Hieman helpotusta takapihalla oleiluun tuovat hyttyssavut joita olen siellä ollessani kylvänyt hieman joka nurkalle, mutta kuitenkin niin että koira saa halutessaan mennä niiden ulottumattomiin. Inhottavat hyttyset pilaavat muuten täydellisen illan keinussa kirjan kanssa enkä haluaisi millään sotkea hyttysmyrkkyjen kanssa. Kuitenkin eläintenkin kanssa koko ajan olen tekemisissä eikä varmasti tee niille hyvää jos haisen koko ajan myrkyltä.

Kommentit

Suositut tekstit