Koulutusta

Tänään kävimme Pörrin kanssa taas kentällä kouluttautumassa. Päivä oli mitä aurinkoisin ja mieli pirteä niin koiralla kuin omistajallakin. Alla taidonnäyte luoksetulosta.Tavoitteet
Tavoitteena on vahvistaa seuraamiskäskyä ja saada koira luottamaan kouluttajaan seuratessa. Kerrataan myös kontaktin pitämistä seuratessa ja eilen opittua seiso-käskyä. Kotimatkalla harjoitellaan nätisti hihnassa olemista. Harjoitus suoritetaan osittain löysällä hihnalla, osittain koiran ollessa vapaana. Nameina Frolic.

Suoritus
Seuraaminen alkoi jo oikeasti sujua! Enää koira ei aristellut vierellä kävelemistä ja kontaktikin pysyi kohtuullisen hyvin koko seuraamisen ajan. Teimme vain muutaman metrin kävelypätkiä.

Otin jopa hieman videopätkää seuraamisesta. Kuvan laatu on aivan hirveä koska kameran asetukset olivat väärät, mutta kyllä tuosta selvän saa. Huomatkaa koiran loistava kontakti! Aikaisemmin Pörri ei ole katsonut lainkaan minuun seuratessa vaan vetänyt heti nenän maahan kun olen lähtenyt liikkeelle. Eikä vinkkiäkään arastelusta.Eilen opeteltu seisominen ei muistunut aivan heti koiran mieleen, mutta pienellä avittamisella rupesi taas muistumaan. Melko vähäiseksi jäi tämän tempun muistelu, sillä paikalle ilmaantunut toinen koira vei keskittymisen kokonaan. Sen verran päästiin kuitenkin eteenpäin että temppu alkoi sujua jo pelkästä käskysanasta.

Kotimatkalla pistin koiran kiinni vyötäisille ja lähdin liikkeelle. Menomatkan veturi lauhtui lampaaksi jo pienen matkan jälkeen ja ehkä n. 100 metriä käveltyämme irrotin hihnan ja jatkoin normaalisti. Ei tietoakaan vetämisestä eikä edes penkkojen haistelusta!

Huomautuksia
Koira ei ollut parhaassa mahdollisessa koulutusvireessä. Se käyttäytyi hieman hermostuneesti, mutta mitään näkyvää syytä tälle en keksinyt. Tämän kerran jälkeen voin kyllä rehellisesti sanoa että minä tarvitsisin aivan yhtä paljon koulutusta kuin koirakin. Huomasin että poukkoilen asiasta toiseen ja luovutan liian helposti jos ajattelen että koira ei juuri sillä hetkellä asiaa tajua. Lisäksi lyhyehköt seuraamiset aiheuttivat sen, että koira rupesi muutaman metrin kävelyn jälkeen viemään itseään eteeni. Parannusta näihin siis! Plussaa koiralle siitä että tuli heti luokse vapaanakin kun pyysin.

Pörrin kommentit
Oon ihan poikki! Tuntuu kuin olisin kävellyt kolmen tunnin lenkin vaikka oikeasti käytiin vain vähän yli puolen tunnin kenttäreissu. Oli kiva juosta vapaana pitkästä aikaa kun pääsin kaikkien hajujen luo joiden luo en yleensä ole päässyt. Sit lopuksi tuli se yksi karvainen typy sinne ärhentelemään. Minä yritin vain charmikkaasti hurmata ja toinen räyhää! Ei ihme että naisista sanotaan että ovat kiukkuisia.

Kommentit

Suositut tekstit