Ensimmäinen treeni

Tavoitteet
Tavoitteena on opettaa koiraa ottamaan kontaktia, seuraamaan ja myös peruuttamisen alkeita voidaan mahdollisesti opetella. Harjoitukset suoritetaan löysässä hihnassa. Harjoituspaikkana läheinen urheilukenttä. Nameina Frolic ja nakit.

Suoritus
Kentällä oli samaan aikaan jalkapallojoukkue harjoittelemassa, mutta koira ei häiriintynyt lainkaan. Aloitimme kontaktin ottamisella. Koira sai namin aina kun otti vapaaehtoisesti ja houkuttelematta kontaktia minuun. Pikkuhiljaa kontaktiharjoitus muutettiin seuraamisharjoitukseksi, jossa koira joutui sekä ottamaan kontaktia että liikkumaan vierellä. Nami tuli aina kun koira otti kontaktin ja seurasi pienen matkaa. Kun kontakti ja seuraaminen alkoi hieman sujua, mukaan liitettiin käskysana "seuraa". Lopulta päädyimme siihen, että nami tuli aina kun koira seurasi kontaktissa parin metrin matkan. Peruuttaminen oli liian haasteellinen tehtävä muiden lisäksi, joten se siirretään erilliselle kerralle. Tulomatkalla kotiin koira sai namin aina kun katsoi minuun, mutta maha oli liian täysi eivätkä namit enää maistuneet. Katsekontaktia koira otti normaalia enemmän siitä huolimatta ja yritti ottaa naminkin mutta sylkäisi sen sitten suustaan.

Huomautuksia
En omista tanskandoggia. Ensi kerralla namit pienemmiksi palasiksi. Sivullemeno alkoi lipsua loppuvaiheessa. Ilmeisesti täysi maha ja kuumuus alkoivat häiritä suorittamista.

Pörrin kommentit
Emäntäni on tullut hulluksi! Riemastuin nähdessäni hihnan ja odotin taas ihanaa, pitkää lenkkiä, mutta minut raahattiinkin läheiselle hiekkakentälle. Yritin vihjaista että matka voisi jatkua mutta se möhkö vain laski laukkunsa maahan ja alkoi kaivella sieltä jotain. Siinä vaiheessa kun huomasin että esiin pomsahti iso pussillinen nameja ja nakkeja, ei enää harmittanut niin paljoa että jäätiin. Kentällä oli hirveästi uusia hajuja ja halusin haistella ne kaikki, mutta nakit tuoksuivat paremmalta ja pian huomasin juoksevani huumaantuneena herkkujen perässä. En tiedä mikä emäntää vaivasi. Se hyppelehti ja pompsahteli ympäriinsä ja tuijotteli minua kummallisesti. Jos vahingossa vilkaisin siihen, se lähti yhtäkkiä viipottamaan yhteen suuntaan ja liverteli kuin peipponen mennessään. Päätin sitten seurata kun kerran nakkia kerran tuli sieltä suunnalta. Ei se sitten ihan kamalaa ollutkaan. Minä tein sitä mitä osaan parhaiten ja nakkeja tulee kuin tyhjästä. Mutta hitsi että maha täyttyi nopeasti! Olin niin täynnä etten olisi saanut ahdettua sisään enää nakin palastakaan! Tai no, ehkä yhden vielä..

Kommentit

Suositut tekstit